Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Μακεδονίτισσας

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Μακεδονίτισσας
Άγιοι του Θεού πρεσβεύετε υπέρ ημών !

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Καταδικασμένοι στην Αθανασία !

...................................................................
Oι άνθρωποι καταδίκασαν το Θεό σε θάνατο• ο Θεός όμως με την ανάστασή Του "καταδικάζει" τους ανθρώπους στην αθανασία. Για τα χτυπήματα τους ανταποδίδει τους εναγκαλισμούς• για τις ύβρεις τις ευλογίες• για τον θάνατο την αθανασία. Ποτέ δεν έδειξαν οι άνθρωποι τόσο μίσος προς το Θεό, όσο όταν Τον σταύρωσαν• και ποτέ δεν έδειξε ο Θεός τόση αγάπη προς τους ανθρώπους, όση όταν αναστήθηκε. Οι άνθρωποι ήθελαν να καταστήσουν το Θεό θνητό, αλλά ο Θεός με την ανάστασή Του κατέστησε τους ανθρώπους αθάνατους. Αναστή-θηκε ο σταυρωμένος Θεός και συνέτριψε το θάνατο. Δεν υπάρχει πλέον ο θάνατος!
Mέχρι την ανάσταση του Θεανθρώπου Χριστού ο θάνατος ήταν η δεύτερη φύση του ανθρώπου. Η πρώτη ήταν η ζωή και ο θάνατος η δεύτερη. Αλλά με την ανάστασή Του ο Κύριος άλλαξε τα πάντα:η αθανασία έγινε η δεύτερη φύση του ανθρώπου, η φυσική συνέχεια και ο θάνατος κατέστη αφύσικος! Μεταξύ των θαυμάτων η Ανάσταση είναι το μεγαλύτερο θαύμα! Αυτό είναι που καμία θρησκεία δεν έχει! O άνθρωπος γεννάται αληθινά όχι όταν τον φέρει στον κόσμο η μητέρα του, αλλά όταν πιστεύσει στον Αναστημένο Σωτήρα Χριστό, διότι τότε γεννάται στην αθάνατη και αιώνια ζωή. Με την πίστη στην ανάσταση του Κυρίου γεννιέται ο άνθρωπος για την αιωνιότητα.
"Aυτό είναι αδύνατον!" παρατηρεί ο δύσπιστος. Και ο Αναστημένος Θεάνθρωπος απαντά: " Πάντα δυνατά τω πιστεύοντι". Και πιστεύει όποιος με όλη του την καρδιά, με όλη του την ψυχή, με όλο του το είναι ζει κατά το Ευαγγέλιο του Αναστημένου Κυρίου Ιησού. Όταν η σφήκα κεντρίσει τον άνθρωπο, αυτός καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βγάλει το κεντρί της από το σώμα του. Όταν δε τον κεντρίσει η αμαρτία (το κέντρο του θανάτου) τι πρέπει να κάνει; Πρέπει με πίστη και προσευχή να επικαλεσθεί τον Αναστημένο Σωτήρα για να βγάλει Αυτός το κεντρί του θανάτου από την ψυχή του.


Πλάκες που στέκατε βαριές
στα μνήματα και στις καρδιές
σας έσπασε ο Χριστός μου!

(αποσπάσματα από το βιβλίο "Άνθρωπος και Θεάνθρωπος"
του π. Ιουστίνου Πόποβιτς)



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου